Jedinečná vůně kávy
Zalít si namletou kávu vařící vodou, nebo instantní kávu, to zvládne každý, ale zkoušeli jste někdy přípravu kávy jiným způsobem? Nebo ještě lépe, zašli jste si někdy do kavárny, kde vám kávu připraví zkušený barista? Jedno vám můžeme potvrdit, kávu jako v kavárně si doma nepřipravíte.
Kávu v kavárně vám mohou připravit na mnohý způsob, ten nejsnadnější je espresso z kávovaru. Čerstvě namletá káva se napěchuje do páky a přes kávu je poté doslova protlačená vařící voda. Pochopitelně vše se děje uvnitř stroje a takto připravená káva vytéká přímo do šálku. Káva vytvoří na povrchu jemnou pěnu. Kvalita kávy je ovlivněna jak samotnou kávou, tak i sílou tlaku vody, která kávou projde. Síla kávy záleží na množství vody. V Itálii vám nabídnou maličké piccolo, což je opravdu maličká, ale velice silná káva, kterou vypijete na jeden hlt. Italové jich takto vypijí několik během dne. Dopoledne si můžete dle italských zvyklostí dát cappuccino, což je espresso s hustě našlehaným mlékem.
Zajít si na výbornou kávou je velký zážitek, pokud zvolíte kvalitní kavárnu, kde mají zkušené baristy. Dokáží vám z mléčné pěny na cappuccinu vykouzlit srdíčka či jiné obrázky.
Bydlíte v Hradci Králové či v jeho okolí? Nebo jedete do Hradce Králové na služební cestu? To se můžete zastavit do kavárny Hradec Králové Pinkroses, kde si můžete jak odpočinout, přečíst si knihu nebo zprávy v mobilu, ale můžete se zde potkat se svými obchodními partnery a uzavírat obchody.
Většina národů nezná pro nás tak běžný způsob, jako je zalití mleté kávy vařící vodou, a vědí proč. Káva připravená v kávovaru nebo v džezvě má úplně jinou chuť. Pokud se vám nechce experimentovat doma, zajděte si do kavárny a nechejte si pokaždé uvařit jinak kávu. Zjistíte, že uvaření skutečně dobré kávy je alchymie.
Pro lahodnou kávu jedině do profesionální kavárny.